Връзки

           Полезни връзки

Времето в гр. Провадия и с. Златина

http://www.stringmeteo.com/stations/provadia/

http://www.pwsweather.com/obs/ZLATINABG.html

http://www.wunderground.com/q/zmw:00000.17.15552

На тези три сайта можете 24 часа в денонощието да наблюдавате най-точните данни за времето в гр. Провадия и с. Златина (от единствените професионални метеорологични станции в региона).

 

Национален парк „Пирин” 

                    

http://pirin.bg

 

Сайтът на дирекцията на НП "Пирин" е мястото, където ще получите всевъзможна полезна информация за природата на парка, дейността на дирекцията, както и информация за хижите на територията на НП "Пирин" и главните туристически маршрути.

               

Национален парк „Централен Балкан”

http://www.centralbalkannationalpark.org

Сайтът на дирекцията на НП "Централен Балкан" е мястото, където ще получите всевъзможна полезна информация за природата на парка, дейността на дирекцията, както и информация за  главните туристически маршрути и хижите на територията на НП "Централен Балкан" .                                 

            

Национален парк „Рила”

 

http://www.rilanationalpark.org

 

Сайтът на дирекцията на НП "Рила" е мястото, където ще получите полезна информация за природата на парка ,както и информация за хижите на територията на НП "Рила" и главните туристически маршрути.

 

               

БЪЛГАРСКИ ТУРИСТИЧЕСКИ СЪЮЗ

 

http://btsbg.org 

 

Сайтът на Българския туристически съюз е мястото , където може да намерите всякаква информация за българските планини , хижи и туристически дружества .

Планинска спасителна служба

 

http://www.pss.bg

 

Сайтът на Планинската спасителна служба към Българския червен кръст, който дава ценни съвети и препоръки за планината. Тук може да намерите информация за работата на спасителите, телефони за връзка при нещастни случаи, времето в планините, форум, където може да обмените мнения и информация. Любителите на планината ще намерят и други полезни неща.

                

WWF 

http://www.panda.org

 

Основана през 1961г.,WWF една от най-големите и най-ефективните международни природозащитни организации, която работи в близо 100 държави.

WWF e единствена по рода си организация , защото присъства както на местно така и на световно ниво.WWF е в състояние не само да разговаря с пигмеите от племето бака в централно африканските джунгли , но също така и да обсъжда проблемите с институции като световната банка и Европейската комисия.

                  

 

Парковете в България 

 

http://www.bg-parks.net

  

България се гордее със своите 3 национални и 10 природни парка , съхранили разнообразието , красотата и уникалността на нейното природно и културно наследство.

   Запознайте се с безценното богатство и  докоснете душата на България

 

 

Водач за българските планини

 

http://www.planinite.info

 

В този сайт ще намерите всичко което ви интерисува за нашите планини. И още много полезна информация.

 

            

 

Фирма "Ташев"

http://www.tashev.bg

И в началото и до сега, основните  принципи на компанията остават едни и същи:  всеки  продукт с марка ТАШЕВ е висококачествен: на първо място - много здрав и високоустойчив, след това – функционален, комфортен и с добър дизайн

 

WENGER.BG

http://wenger.bg

Фирмата е основана през 1893 г. в Delémont, швейцарската част на област Юра. Основната част на 200-те служители са жители на района, известен също със своите високо прецизни индустрии (часовникарство, машиностроене, микротехнологии, микроелектроника и др.).
Затова не е чудно естественото влечение на хората към иновации, прецизност, изключително високо качество на производството - типична локална черта, характерна и за фирмената култура на WENGER. Фирмата, която първа придаде на Швейцарския офицерски нож основните функции и съвременната форма - с плоски страни - така добре известна по цял свят, днес създаде нова форма на ръкохватката, с която да влезе в новото хилядолетие.

Представителя на Wenger за България предлага отстъпка от 25% за всички свои продукти закупени от интернет магазина им на членовете на ТПД "Орлови скали"